fbpx

Sele til kjettingtrekk.

Vi får mange henvendelser fra kunder omkring dette med Pinnesele og trekking av kjetting/hjul.
Her vil vi prøve å belyse hvorfor vi mener at dette ikke er en optimal løsning.

Først er det imidlertid viktig å skille mellom pinneseler laget for trekkhunder/sledehunder, og pinneseler laget for weight pulling, som er en helt annen konstruksjon.
Hvis man tar på en pinnesele laget for trekkhunder/sledehunder vil man se at pinnen blir liggende 5-10-15cm bak hunden. Med et høyt trekkpunkt fungerer dette fint for hunden. Har man derimot et lavt trekkpunkt som man ofte får når man trekker kjetting, dekk eller andre ting som ligger på bakken, vil pinnen senkes slik at hunden vil gå å sparke bakbeina borti pinnen. Hunden vil derfor ikke klare å strekke godt ut i bakbeina. Selv om «båndene» som ofte finnes på disse selene er av strikk, vil man utifra bildet også se at det blir et trykk på hundens «korsrygg»/lenderygg.


Tar man på den samme hunden en kombisele, og setter på et pinnebakstykke på denne vil både eier og hund få en helt annen opplevelse.
På våre pinnebakstykker kan man, innenfor baklinenes lengde, selv bestemme hvor langt bak hunden man vil ha pinnen. Ettersom pinnebakstykket er festet i ringene på siden av hunden, vil det ikke være noe nedadgående trykk på lenderyggen.
En annen fordel med pinnebakstykkene er at de standard kommer med pinner med festepunkt på 35cm bredde som er 10-15cm bredere enn pinnene på slike pinneseler. Du unngår dermed at trekklinene gnager på siden av hunden når den trekker. For de største hundene er det dessuten mulig å spesialbestille pinnebakstykke med enda lengre pinne.På bildet har hunden fått på seg vår egen TROLL-kombisele. Pinnebakstykket kan vel så godt brukes på ManMat Pulka selen, eller andre seler med pulkfeste.