fbpx

Solbriller til hund. Nødvendig eller bare tull?

Som en av de ledende leverandørene av fôr og utstyr til de aktive hundemiljøene får vi naturlig nok en del henvendelser omkring dette med solbriller til hund. Er det en nødvendighet eller er det bare tull?

Det korrekte svaret på dette er at det avhenger helt av hunden din, været du er ute i og situasjonen.
Årsaken til at vi begynte å ta inn solbriller til hund er fordi jeg pratet med en hundeeier som hadde opplevd at hunden, etter en isfisketur i fint vær, helt merkbart så dårligere da de skulle ned fra fjellet.
Konklusjonen fra veterinæren var at hunden var delvis snøblind trolig på grunn av mange timer med sol på hvit snø. Løsningen for denne hundeeieren var å skaffe solbriller til hunden. Både for bruk under behandling av den oppståtte snøblindheten, men selvsagt også for å unngå at det skjer flere ganger.

Siden vi begynte å ta inn solbriller for hund har det i tillegg til de hundene som tilbringer lange dager med sol på snø eller ved sjø, også vært mange kunder med forskjellige øyesykdommer eller som har hunder som av andre årsaker er lysømfindtlig som har tatt kontakt.
Eller……. hundeeiere med hunder som elsker å sitte med hodet ut av bilen, sitter på snøscooter, eller tjenestehunder som har behov for å beskytte øynene også i dårlig vær.

Bruksområdet for briller er derfor stort, men hovedprinsippet bak solbriller for hund handler jo om dette med å beskytte øynene for sterke UV stråler, og tanken bør jo da være såvidt enkel at hvis du som hundeeier synes det er mere behagelig med solbriller på, vil trolig hunden også gjøre dette.
(etter noe tids tilvenning selvsagt.)

Vårt utvalg av solbriller til hund finner du her.

Vårt tips til tilvenning;
Ikke tren på dette inne, hvis man kan trene på det ute i sterkt lys da det er større sjanse for at hunden selv skjønner fordelen med brillene hvis den opplever forskjellen.
Så er det jo aldri feil med litt distraksjon i form av aktivitet, eller en godbit 🙂

Du kan lese mere om snøblindhet hos hund f.eks på denne siden:
Behandling av snøblind hund – Tamhund